© Rik Van Bruaene         Privacyverklaring    
Home Inleiding seniorenduiken Info seniorenduiken Agenda Seniorenduikgroep OKRA Seniorenduikgroep NELOS Leren duiken voor senioren Seniorvriendelijke duikschool Film & video Sponseren en steunen Senioren duiken The Frogmen Senioren duiken Blue Lagoon
Inleiding seniorenduiken
De vergrijzing van de bevolking heeft ook als gevolg dat ook sportduikers als maar ouder worden en nog actief het sportduiken wensen te beoefenen, echter tal van omstandigheden leiden ertoe dat de ouder wordende duiker zich vereenzaamd en zich passief begint te gedragen. Het heimwee naar de prachtige onderwateravonturen en de vriendschappelijke duiksfeer van weleer, zorgen ervoor dat het verlangen om te kunnen duiken verder blijft bestaan. Ouder worden betekend ook dat men door de jaren heen een deel van zijn vrienden verliest waardoor de vriendenkring als maar kleiner wordt. Sommige van de oude duikbuddy’s worden ziek of vallen weg, familiale verplichtingen zorgen ervoor dat opa en oma duiker moeten helpen bij het babysitten en niet bij de traditionele clubduiken meer aanwezig kunnen zijn, typische ouderdomsverschijnselen zorgen ervoor dat de senior duiker niet zo goed meer mee kan met de jongere generatie duikers van hetzelfde brevetsniveau, waardoor de aangename duiksfeer verdwijnt. Het actieve sportduiken maakt plaats voor de luie zetel waarbij enkel de leuke herinneringen aan het duiken overblijven. OKRA, de grootste seniorenorganisatie van het land, levert prachtige werk om de ouderdomsverschijnselen van hun senior leden zoveel mogelijk tegen te werken door de oudjes in lichaam en geest nog fit te houden. Door tal van initiatieven biedt OKRA sportieve en geestelijke ontspanning aan hun senior die bijdragen tot het behoud van een goede gezondheid. Als seniorenorganisatie staat OKRA heel dicht bij wat er leeft in hoofde van de senioren en komen ook de verlangens van de passieve oude duikers aan het licht. Het is dan ook via deze weg dat educatief coördinator Benny Vancampfort van de OKRA regio Kempen, zelf een verwoed sportduiker, het initiatief genomen heeft om van het sportduiken een 55+ OKRA sport te maken. De eerste verkennende duiksessie werd georganiseerd in TODI, de paradijselijke duikinfrastructuur in B-Mine te Beringen. Hoewel er heel wat belangstelling was voor het sportduiken van senioren, bleek de weg van de luie zetel naar het duikcentrum, vol hindernissen te zitten. Uiteindelijk daagden drie hype seniorduikers op, Rik Van Bruaene (57), Rudi Rombouts (68)  en Luc Mooris (68), om samen met Benny de eerste Okra-seniorenduik te beleven in het TODI duikcentrum te Beringen.  Seniorenduiken wenst zich verder in te zetten als duikplatform waar senior duikers terecht kunnen bij hun leeftijdsgenoten om het sportduiken te beoefenen, de vereenzaming tegen te gaan en de neerwaartse spiraal van isolement, het verlies van duikvaardigheden en het verlies van fysieke capaciteiten terug om te bouwen tot het veilig beleven van de duiksport in samenwerking met de bestaande duikfederaties. RVB.
Seniorenduiken afspreken via WhatsApp-groep register via email  ==>
© Rik Van Bruaene     Privacyverklaring
De vergrijzing van de bevolking heeft ook als gevolg dat ook sportduikers als maar ouder worden en nog actief het sportduiken wensen te beoefenen, echter tal van omstandigheden leiden ertoe dat de ouder wordende duiker zich vereenzaamd en zich passief begint te gedragen. Het heimwee naar de prachtige onderwateravonturen en de vriendschappelijke duiksfeer van weleer, zorgen ervoor dat het verlangen om te kunnen duiken verder blijft bestaan. Ouder worden betekend ook dat men door de jaren heen een deel van zijn vrienden verliest waardoor de vriendenkring als maar kleiner wordt. Sommige van de oude duikbuddy’s worden ziek of vallen weg, familiale verplichtingen zorgen ervoor dat opa en oma duiker moeten helpen bij het babysitten en niet bij de traditionele clubduiken meer aanwezig kunnen zijn, typische ouderdomsverschijnselen zorgen ervoor dat de senior duiker niet zo goed meer mee kan met de jongere generatie duikers van hetzelfde brevetsniveau, waardoor de aangename duiksfeer verdwijnt. Het actieve sportduiken maakt plaats voor de luie zetel waarbij enkel de leuke herinneringen aan het duiken overblijven. OKRA, de grootste seniorenorganisatie van het land, levert prachtige werk om de ouderdomsverschijnselen van hun senior leden zoveel mogelijk tegen te werken door de oudjes in lichaam en geest nog fit te houden. Door tal van initiatieven biedt OKRA sportieve en geestelijke ontspanning aan hun senior die bijdragen tot het behoud van een goede gezondheid. Als seniorenorganisatie staat OKRA heel dicht bij wat er leeft in hoofde van de senioren en komen ook de verlangens van de passieve oude duikers aan het licht. Het is dan ook via deze weg dat educatief coördinator Benny Vancampfort van de OKRA regio Kempen, zelf een verwoed sportduiker, het initiatief genomen heeft om van het sportduiken een 55+ OKRA sport te maken. De eerste verkennende duiksessie werd georganiseerd in TODI, de paradijselijke duikinfrastructuur in B-Mine te Beringen. Hoewel er heel wat belangstelling was voor het sportduiken van senioren, bleek de weg van de luie zetel naar het duikcentrum, vol hindernissen te zitten. Uiteindelijk daagden drie hype seniorduikers op, Rik Van Bruaene (57), Rudi Rombouts (68)  en Luc Mooris (68), om samen met Benny de eerste Okra- seniorenduik te beleven in het TODI duikcentrum te Beringen. Seniorenduiken wenst zich verder in te zetten als duikplatform waar senior duikers terecht kunnen bij hun leeftijdsgenoten om het sportduiken te beoefenen, de vereenzaming tegen te gaan en de neerwaartse spiraal van isolement, het verlies van duikvaardigheden en het verlies van fysieke capaciteiten terug om te bouwen tot het veilig beleven van de duiksport in samenwerking met de bestaande duikfederaties. RVB.
Website navigatie
Inleiding seniorenduiken
Seniorenduiken afspreken via WhatsApp-groep register via email